Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir deprem ki?..

1970'li yıllarda, felaket filmleri modası vardı, Towering İnferno / Cehennem Kulesi ile başlayan.. Hollywood'da ne kadar ünlü varsa, dolardı kadroya..
Earthquake (Deprem/ 1974) onlardan biriydi, baş rollerde Charlton Heston ve Ava Gardner, yan rollerde Walter Matthau gibi ustalar olarak..
Kaliforniya'nın altından geçen ve o ünlü 1905 San Fransisko Depremine sebep olan San Andreas fayı üzerineydi film.. Holly ile, Amerikan Üssü sinemasında izlemiş, bayılmıştık. O zamanlar yabancı filmler Türkiye'ye aylar, yıllar sonra gelirlerdi, kira bedelleri ucuzlasın diye. Biz Amerikalılarla beraber izlerdik, ayni hafta, Balgat'taki üste.. Adamlar askerlerine öyle muamele ediyorlardı yani..
Şimdi 2015.. Yani tam 41 yıl geçmiş aradan.. Gene Los Angeles, gene San Andreas fayı.. Ama bu defa dev kadro yok.. Bir aksiyon yıldızı Dwayne (Rock) Johnson var tanıdık o kadar.. Niye?.
Digital sinema mucizeleri sayesinde öyle sahneler yaratılıyor ki, artık dev kadro gerekmiyor, perdeyi ilginç yapmak için..
Bugüne dek gördüğüm en heyecanlı, en meraklı, en etkileyici felaket filmi, San Andreas fayı inanın
.. Nefes kesen deprem sahneleri var.
Yanımdaki Muhammed'in kulağına fısıldadım bir ara "Şu tıklım tıklım dolu sinemada minnacık bir sarsıntı olsa şu anda" diye..
Öyle sarıyor çekimler.. Hikayesi de idare ediyor merak etmeyin..
Ben, on üzerinden 8 verdim!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA