Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

LigTV’ye uyarı!..

RTÜK, Süper Ligi'n ilk haftasında hakemin düdük çaldığı her pozisyonda reklam bindirerek geçen yıllardaki uygulamayı aynen sürdüren LigTV'nin, yeni hazırlanan reklam yönetmeliğini ihlal ettiğine ittifakla karar verdi.
Ne zaman?.
Çarşamba günü.. Bugün ne?. Cumartesi.. Duydunuz mu?.
RTÜK her hafta çarşamba günleri toplanır. Bu yıllardır böyledir. Bu bilindiği halde hiçbir gazete bu toplantının peşine düşmedi. Görmezden geldi. Çünkü onlar, aslında sizden yana değiller..
Ben savaşırken de yalnızdım. Şimdi, araştırıp öğrenmek ve yazmak da gene bana düştü.
RTÜK, yayınları izleme başkanlığı, ilk hafta yayınları ile ilgili iki rapor hazırladı. Bu raporlar, bu çarşamba toplantısında ele alındı ve ittifakla karar verildi ki, LigTV, reklam yönetmeliğini ihlal etmiştir.
Kurallara göre, ilk ihlalde, RTÜK kanala etraflı bilgiyle gerekçeyi açıklayarak, "Uyarı" yolluyor. Uyarıdan sonra tekrarı halinde ancak, ağır para cezaları, tekrar sayısına göre katlanarak veriliyor.
Ancak, hazırlanan raporun aleyhine olduğunu bir şekilde öğrenen LigTV, ikinci haftadan beri yola gelmiş görünüyor. Küçük hilelerle, ek reklamları gene canlı yayın üzerine bindiriyorlar ama, seyirciyi eskisi gibi taciz etmiyorlar.
Bu arada..
Letonya maçını yayınlayan Show TV de reklam uğruna, maçın ikinci yarısına başladıktan 50 saniye sonra girebildi. 17 dakikayı bulan devre arasına yığdıkları reklamlar gözlerini doyurmamıştı anlaşılan..
RTÜK, sadece LigTV'yi değil, canlı yayın tüm kanalları izlemeli..

(Bu yazı 29 Ağustos Cumartesi günü yayınlanacaktı. Bugüne kaldı.. Reklamlar, tatil derken.. Tabii bugün okuyabiliyorsanız, ona da şükür de..)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA