Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İkisinde de sıkıldım!..

Uzun zamandır sinemaya gitmiyordum.. İçimden gelmiyordu.. Görmem gereken, beni çeken film de gelmiyordu..
Nihayet kıpırdadım, arka arkaya iki film izledim.. İkisine de umutlu, hevesli gittim. İkisi de devam filmiydi ve ikisinin de ilk filmlerini çok sevmiştim..
Birincisi X-Men Apocalypse..
Aslında bizim eleştirmenlerin göklere çıkarması beni uyarmadı da değil.. Ama Jennifer Lawrence'in adını da görünce kalktım gittim..
Tam 144 dakika.. Yani 2.5 saat..
Ama anlattığı hikaye bir saatten fazlasını taşımıyor.. Aksiyon, aksiyon, aksiyon.. O da sıkıyor artık. Dijital teknoloji sayesinde görmediğimiz ne kaldı ki?.
İşin bir de dini yanı var tartışılacak..
Nuh iyi adam mıydı, kötü mü?. Nuh'un gemisindekiler dışındaki bütün canlıları yok edecek suları niçin göndermişti Tanrı?.
Sodom ve Gomorra niye yok edilmişti, tüm insanlarıyla?.
Burada "Kötü adam" diye sunulan, binlerce yıllık uykusundan (1980'lerde uyandığında etrafında rezil insanlar, rezil bir dünya bulan ünlü Mısır Tanrısı Ra.. Bütün çapraz bilmece meraklıları bilir. Güneş tanrısı yani.. Diyor ki, Ra rezaleti görünce "Bunları yok edelim. Yeni, temiz kuşaklar yetiştirelim.."
Bizim X-Menler, Ra'ya izin vermiyor, onu ve adamlarını yok etmek için birleşiyorlar.. Güya dünyayı kurtarıyorlar.. Biz de onların tarafını tutuyoruz..
İkincisi Kötü Komşular 2!..
İlk filmde, bizim yeni evli çift çocuk sahibi olurken, geniş bir villaya taşınmışlardı. Villalarının yanında Amerikan Üniversitelerine has bir "Kardeşlik Evi" olduğunu bilmeden.. Yunan harflerinden seçerek isim alan bu kardeşlik kulüplerinde, gürültü, patırdı, her türlü özgürlük vardı. Karı koca, sükunet ararken belanın içine düşünce, delikanlılara savaş açmışlardı.
Bizimkiler bu defa, ikinci bebeklerini beklerken komşuya "Erkek" değil, "Kız" kardeşlik kulübü taşınıyor. İlk filmde ne kadar güldüğümü hatırlayınca, buna da üşenmedim. Hele oyuncu listesinde Selena Gomez'in de adını görünce..
Allahtan bu 1.5 saat sürdü.. Bana 3.5 saat geldi o ayrı..
Gene bıktırıcı tekrarlar.. Selena Gomez'in rolü de 2 dakika.. Filmin başında Kız Kardeşlik Evi kurallarını anlatıyor, tamam..
"Ben sıkılmam" derseniz, siz bilirsiniz!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA