Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bozcaada!..

Dünyanın dört bir yanında, bu arada İstanbul'da da basılan ve hemen her ülkede satılan The New York Times'ın pazar seyahat ekinde, Bozcaada vardı, geçen hafta..
Gazete, okurlarına 2017 yılı için, tüm dünyada gidilecek 52 tatil yöresi tavsiye etmiş.
44'üncü sırada Bozcaada var.
Gazete şöyle anlatıyor..
Türkiye'yi görmek için sakin bir güzergah.
Çanakkale Boğazı'nın yanı başına adeta gizlenmiş, rüzgarların kucakladığı bu minik adaya, İstanbul'dan uçakla 55 dakikada gideceğiniz Çanakkale'den fevkalade keyifli ve manzaralı Geyikli- Bozcaada feribotu ile ulaşabilirsiniz. Ve bu kadarcık mesafe ile Türkiye'yi gölgeleyen terörden de uzaklaşırsınız.
Çok büyük olmadığı halde, Bozcaada, üzüm bağlarıyla doludur. Bu bağlarda, içlerinde ünlü Corvus'un da olduğu altı çeşit şaraplık üzüm yetişir. Şarap ve mahzenlerinin ötesinde adada iki doğal plaj ve tarihi bir Osmanlı kalesi var. Arnavut kaldırımı döşeli kasaba, şaraplardan daha yıllanmıştır. Ve bu kasabada 2015 yılından beri trafik yasaklanmıştır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA