Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dört Dörtlük Vaz Te!..

Bursa- Akhisar maçı ilginç. Hamza Hamzaoğlu Akhisar Hocası olarak zirveye ulaştı, Milli Takım'a, Galatasaray'a geldi ya.. O hiçbir şeyi beğenmez Bursa seyircisi, "Hele sabır, böyle kariyeri olan bir hocaya biraz vakit vermek lazım" diyeceğine, eski Akhisarlı Bilal'i de transfer edince "Burası Akhisar değil" diye tezahürat yapmaya başladı.
İşte o Akhisar, pazartesi Bursa'ya gitti ve 4 attı.. Tam dört gol. Dördünü de Vaz Te atınca, "Dört Dörtlük Vaz Te" başlığı çıktı. Şimdi marifet maçı, ya da maça imza atan olayı anlatan başlığı bulmak değil, kelime oyunu yapmak ya.. Tüm medya öyle yapıyor ya.. Tuzla, Galatasaray'ı yenince 15 gazete birden "Tuzla buz" başlığı attı ya!.
Vaz Te 4 gol atınca, "Dört Dörtlük Vaz Te" demek çok kolay da, sabah kahvemi içerken, gazetemdeki maçı anlatan yazıda "Oyuncu kupadaki gol sayısını 12'ye çıkardı" lafını da okuyunca, çerçeveye baktım. Notu kaç diye..
Ve ne gördüm, bilir misiniz?.
Vaz Te, stoper..
"Akhisar Belediye: Fatih- Muğdat, Ricardo Vaz Te" diye başlıyor, gazetemde diziliş iyi mi?
Yahu bütün büyük takımlar santrfor ararken, Akhisar'da 5 kupa maçında 12 gol atan bir stoper var.. Kafam pek yatmadı.
Google'a girip baktım..
Adam forvet.. 2003'ten beri İngiliz liglerinde oynamış, geçen sezon başında Akhisar'a gelmiş bir forvet.. Bursa maçında santrfor oynamış. Muğdat da sağ bek falan değil..
Peki, o çerçeveyi kim yazdı, o notları kim verdi de, benim gazetemde yer aldı.
Onu da buldum, google'da.. O yanlış kadroyu aynen İHA haber ajansı dağıtmış, benim editörüm, yıldızları kafasına göre nota çevirip basmış gazeteye..
"Akhisar- Bursa, geçiniz" diyorsanız arkadaşlar, hiç yazmayın.
Sabah, bu ülkenin kırk yıldır başa güreşen iki gazetesinden biri, bunu kafanıza sokun..
Bu gazetede her santim sütunu değerlidir. Her santim sütunu özen ister, tamam mı?.
O Akhisar takımında, kaleci dışında kaç kişi yerli yerine yazılmış, kontrol eden yok. Gazete çıktıktan sonra kendi sayfasını okuyan varsa, razıyım..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA