Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kadınlar, Filler Ve Saireler!..

Sevgili dostum Necati (Akpınar), "Ağbi bu oyunu gör" dedi.. İnanırım zevkine.. Kalktım gittim.
Bir defa kapıdan girince tam karşındaki dekor çarpıyor seni.. Barış Dinçel harikalar yaratmış gene.. Bir bütün gibi görünen dekorun, aslında üç parça olduğunu, her birinin yan yana yaşayan üç komşu kadından birinin odası olduğunu ve dekorun da o kadının yaşamını anlattığını fark ediyorsunuz ilerleyen dakikalarda..
Üç yalnız kadın onlar..
Biri çılgın romantik, sanal dünyada eş arayan bir genç kız..
Öteki 12 yıldır "Evlenme Teklifi" beklediği adamın bir başkası ile evleneceği haberini alan bir melankolik, intihar meraklısı.. Üçüncüsü, geçkin yaşına rağmen annesinin ille istediği çocuğu doğursun diye son şansını kullanmak için çırpınan, gençliğinin önde gelen devrimci ve feministi bir orta yaşlı..
Oyun trajikomik.. Yani bol gülüyor, arada da hüzünle izleyip hallerini, düşünüyorsunuz da..
Yunus Emre Gümüş, iyi oyun yazmış. Özen Yula da iyi yönetmiş.. Ama asıl başarı, oyunun büyük bölümünde, kendi odalarında adeta "Stand up" şovu yapan üç oyuncu. Başta da muhteşem Vahide Perçin. (Gördüm.)
Açelya Topaloğlu ve Yasemin Çonka da, olağanüstüler, diyebilirim rahatça..
Görmelisiniz bence..
"Kadınlar Filler Ve Saireler / Biletix" diye tıklarsanız, şubat ve martta İstanbul'un hangi sahnesinde, İzmir, Edirne, Kocaeli, Adana ve Mersin'de hangi tarihlerde olacağını öğrenir, biletinizi de alabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA