Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İgor Tudor’a 5 önemli tavsiye!..

Üç günlük hoca, Galatasaray'da ilk derbisine çıkıyor, pazartesi günü.. İşte ona ağabey tavsiyeleri..
1- Şenol Güneş, beraberliğe razı oynayacak. Sen olma.. Mutlak kazanman lazım.
1 puanla 0 puanın Galatasaray için fazla farkı yok. Beşiktaş Akhisar maçında bile savunmada ne açıklar verdi. Korkma git üzerlerine.
2- Galatasaray'ın belası, duran toplar ve kornerler..
Çünkü Muslera yan toplarda nerdeyse etkisiz. Kornerlerde mutlak arka direğe bir adam koy. Buradan kaç gol yediler biliyor musun?.
Penaltı olursa, Muslera köşe seçip atlamasın. İyi penaltıyı köşeyi doğru da seçse kurtaramaz.
Ama plase, hele kötü penaltıyı kurtarmaya refleksi yeter. Oyuncuların Muslera'ya lüzumlu lüzumsuz top atmasınlar. Muslera bu tür toplara ayakla vurmada en kötü kalecilerden biri. Asist yapabilir rakibe. Takım da yıkılır kendisi de..
3- Muslera'dan başlayarak takıma "Hızlı oynayın.
Oyunun hızını kesmeyin" de. Yavaş futbol yenilmemeye oynayan takıma yarar.
Muslera avut atışlarını nerdeyse 30 saniyede yapıyor ortalama.
Hücum eden rakip, tamamen kendi sahasına dönmüş ve yerleşmişken.. Taç atışları da öyle. Bu takım 10 yıldır hızlı taç atmayı unuttu.
Yanından hızlı biri geçince, kendisini araba çarpmış kedi gibi havaya fırlatmak ve sonra ellerini yere vurarak haykırıp "Ambulans isterim" görüntüsü vermek, Galatasaray'a zarar veriyor. Bu yüzden oyun duruyor.
Taktik faulün gayesi zaten oyunu durdurmak, soğutmak.
Bu işi "Hakemi kandırıp rakibe kart aldırabilir miyiz" ayıbındaki senin futbolcuların yapıyor.
4-Futbolcuların daha otuzuncu saniyede hakemle oynamaya başlıyorlar. "Hata bende değil, hakemde" dediklerini sanıyorlar, tribünlere.. Taca bile, el kolla itiraz etmeleri, en iyi niyetli hakemi bile daha 15'inci dakikada Galatasaray düşmanı yapar. Hele kalabalık ev sahibi seyirci önünde zaten gergin hakeme yardımcı olmak ise, adamda "Sempati" duyusu yaratır. İtirazlar bile güler yüzle ve "Sevgili Hocam" diye yapılmalı ki, hakem düşünsün, "Hata mı ettim acaba" diye..
5- İlk 11 seçimi ve oyuncu değişikliklerinde sağın solun (Hele de yönetimin) dolduruşuna gelme. Kafanda ne varsa onu uygula.. Doğru yanlış, hepsi senin kafandan çıksın. Çünkü hesabı sen vereceksin. Hata onlarda olsa bile seni kovar, o adamlar!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA