Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Gene hakemler başrolde!..

Ligin ikinci yarısı başladı ve başlar başlamaz gördük ki, değişen bir şey yok.. Bu ligin kaderini, takımlar, hocaları ve futbolcularından fazla hakemler tayin edecek.
İlk yarıda bıraktığımız yerden başladılar..
Yani büyük takımların yanında..
Fevkalade iyi kazandıran bir meslek olan hakemlikte devam edebilmek için büyük takımları, yani medyayı arkalarına almaları gerektiğini biliyorlar.
Gene hiç utanma ve sıkılmaları olmadan Büyük Takım forması giyip sahaya çıkıyorlar.
Anadolu takımlarının, üç büyüklerden birini yenmek için hakemleri de yenmeleri gerekiyor.
Bu satırları yazarken, Kayseri- Galatasaray maçı henüz oynanmamıştı. Ama Fener'in ve Beşiktaş'ın maçlarında izlediklerim yetti de arttı bile..
Fener maçında hakemin nasıl Fenerli olduğunu medya yazmadı. Yazmaz da.. Ama Beşiktaş maçındaki ayıpların altı bir derece çizildi.
Yetmez!. Bu ülkede futbolun hakkıyla oynanması ve adil sonuçlanması için, yazılı, sözlü tüm medyanın söz birliği etmişçesine kampanya açması, Federasyonu da, Merkez Hakem Komitesi'ni de darmadağın etmeyi göze alması lazım..
Peki nerde o medya?.
Kimse heveslenmesin..

***
Göztepe'nin kaybında Fener forması giymiş hakemler kadar sorumlu bir kişi daha vardı. Göztepe Hocası Tamer Tuna..
Fenerbahçe'yi zerre kadar analiz etmemiş.
Rakibin en zayıf olduğu yerin savunması olduğunun farkında değil. Belki de korku gözlerini kör ettiği için, üzerine gittiği zaman, ne kadar kolay gol pozisyonuna girdiğini de okuyamadı maçta..
Takımı geri çektikçe çekti.. Kapandı da kapandı. Bu Fener'in tam da istediği oyun.
Kapanan rakibe bütün hatlarıyla yüklenince, kaleci dışında bütün futbolcuları şut ve gol atan Fenerbahçeli ayaklara teslim ediyorlar maçı. Sonra dua ediyorlar ki, adamlar kaçırsın.
Tamer Hoca (!) Fener maçlarını bir seyretsin.
Ki seyretmeliydi.. Çünkü Şampiyon adayıydı Göztepe de ve Fener rakibiydi yarışta..
Fenerbahçe on maçından sekizini kapanan rakipler önünde ve kapandığı dakikalarda attığı gollerle kazanıyor.
Fener niye son dakika gollerini çok atıyor.
Çünkü son dakikada rakip 11 kişi ile kendi 18'ine toplanıp, kendi karambolunu kendi yaratıyor. Tüm ikinci topların Fener'e yeni bir akın, yeni bir şut ve yeni bir gol pozisyonu için gitmesine adeta çırpınıyor, bu 18 dışında tüm sahayı rakibe bırakan bu kapanış.
Durmadan pozisyona giren adamlar da birini atıyor artık.
Hakem de yanlarında olunca, hele..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA