Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

En isabetli ödül.. Türker İnanoğlu!.

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödülleri'ni bu yıl kazananlardan ikisini tanıyorum. Birisi çok yakın dostum, ağabeyim Türker İnanoğlu.. Öteki, onu asıl babam tanır ve çok severdi. Besteci Erol Sayan..
Alaturka musiki deyince, adı altın harflerle yazılacaklardan Erol Sayan Üstat, aslında bu ödülü çoktan almalıydı.. Alkış..
Türker Ağabeyim için söyleyecek lafım , "Alkış Ötesi.." Okurlarım benim daha ilk günümden beri, yani 60 yıldır, kültür ve sanatın nasıl içinde olduğumu, nasıl her türünü yakından izlediğimi bilirler.
İşte o 60 yıllık uzman sıfatıyla (Hiç mütevazı değilim bu konuda) söylüyorum.
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödülleri'ni, bu ülkede Türker Ağabeyim kadar hak eden insan, hatta yoktur!.
Onu ülkem "Bay Sinema" diye tanır..
Hafta sonunda Cengiz Semercioğlu kardeşim onunla iki gün süren harika bir röportaj yaptı. Benim bilmediklerim bile vardı içinde. Mesela top oynarken şut göğsüne gelmiş. Düşmüş, kalbi durmuş. Allahtan, Doktor Fahrettin Cüreklibatur orda. Hemen kalp masajı yapıp, çalıştırmış tekrar..
Fahrettin Cüreklibatur!. Yani, Yeşilçam adıyla, Cüneyt Arkın..
Sormuş, Cengiz.. "Yeşilçam'da filmleriniz rekor kırardı. Şimdi de dizileriniz rekor üstüne rekor kırıyor, sırrınız nedir" diye.. "Ben halkın nabzını tutarım" demiş, ağabeyim. Doğrudur..
İşte, "Arka Sokaklar" 500'üncü bölümünü yayınladı diye, Altın Kelebek Onur Ödülü aldı. İşte daha yepyeni "İkizler/ Memo Can" daha dördüncü haftasında 1 numaraya yerleşti, hem de cumartesi gecesi..
Az geriye gidin.. Yabancı Damat, Türk Yunan dostluğunun gelişmesine hizmet etti. Yunan TV'sinde yayınlandı, 1 numara oldu. Türk dizilerine "İhraç Yolu"nu açtı.
..Ve sinemadan, TV'den bu kadar kazanan adam ne yaptı?.
O paraları son kuruşuna kadar, halkına geri verdi..
TİM Gösteri Merkezi.. Milyonlarca liralık yatırım.
Beş kuruş kazanmaz. Biliyorum. Ama hem bu ülke sanatçılarına kucak açtı, hem de Türk seyircisi, dünyanın en ünlü şovlarını izledi.
Müze!. Beyoğlu'nda koskoca bir bina.. Türk Sinema Müzesi.. Bu ülkede kim sinema üzerine araştırma yapacaksa, işte istikamet. 20 bin kitap..
Yüzler binlerle film. Ve sergilenen Yeşilçam Tarihi..
Okul.. Televizyonlara hizmet edecek elemanlar yetiştiriyor..
Eserler.. Türk Sineması'nın tüm ama, tüm filmlerinin afişlerinden oluşan o ciltler dolusu kitap yeter sadece ödül için..
Bunlar kazanç beklemeden dökülen servetler..
Kültür Sanat Ödülü, bu adama verilmez de, kime verilir?.
Ne mutlu bana!.
İyi ki, Ağbimsin, Türker Ağam!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA