Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hür dünya ve iki şarlatan!

"Vietnam savaşı sırasında Fransız gazeteci François Sully'ye 'Durmadan olumsuzlukları yazıyor' diye öfkelenen Saygon'daki Amerikan Büyükelçisi Frederic Nolting jr., yazarı davet etti.
'Niçin Sayın Sully' dedi, 'Niçin doughnutın (Amerikan usulü simit) ortasındaki boşluğu görüyorsunuz, hep?.' 'Çünkü ekselans Büyükelçi' dedi, Sully, 'Çünkü doughnutın ortasında bir boşluk var.' Doughnuttaki boşluktan bahsederken, Boris Johnson büyük olasılıkla bu ay içinde Britanya Başbakanı olacak. O zaman Amerika Birleşik Devletleri ve Britanya, çarpıcı benzerlikleri olan iki adam tarafından yönetilmeye başlanacak. Bu benzerlikler sadece saçlarının önü değil.." İngiltere'de yaşayan İngiliz vatandaşı New York Times yazarı Roger Cohen'in yazısı böyle başlıyordu, pazartesi günü.. Ve ardından bu benzerlikleri sıralıyordu..
"İkisi de şarlatan.. İkisi de narsist (Kendine aşık). İkisi de gerçekleri en uydurma yorumluyor. İkisi de aşırı derecede ilkesiz, kekeleyerek yanlış konuşan, ikisi de korku yayan adam. İkisi de milliyetçi şovlar meraklısı.. İkisinin de beyninde, dürüstlük ve vicdanın olması yerde, büyük bir boşluk var.
Hür dünyanın liderliği için, çok fazla değil mi?."
Yazının tamamını nakletmek isterdim ama, bu kadarı yeterli, dünyayı, özellikle hür dünyayı bekleyen tehlikeyi anlatmak için.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA