Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Haber koşumuz aralıksız sürüyor

Geçen hafta Perşembe günü tüm Türkiye'de SABAH ile birlikte okuyucuya ulaşan bir 'Antalya' ilavesine imza attık. Yüzbinlerce okuyucuyla buluşan bu ilavemizle ilgili ülkemizin hemen her köşesinden aldığımız yorumlar bizi morallendirdi. Antalya'yı tüm Türkiye'ye açan bu çalışmayı daha sık tekrarlamamız yönünde gelen talepler de yeni çalışmaların başlangıcı niteliğindeydi. Artık bir dünya kenti olan Antalyamızın, markalarıyla, güzellikleriyle, hedefleri ve yol haritasıyla Türkiye'nin her köşesine ulaşmasında küçük de olsa payımızın olması mutluluğumuzu katlıyor... Yeni ulusal eklere imza atacağımızın müjdesini vermek boynumuzun borcu...
Gelelim her pazartesi günü bu köşede gelenekselleştirdiğimiz geçen hafta Sabah Akdeniz'in manşetlerine göz atmaya...
Geçen haftaya rengarenk bir manşetle başladık. 8. Antalya Çiçek Festivali'nin güzelliklerini Pazartesi günü 'Çiçek gibi Antalya' başlığıyla Sabah Akdeniz'in manşetindeydi.
Salı günü turizmcilerin taksi tarifeleri ile ilgili eleştirilerini 'Taksi ücretine turizmci isyanı' başlığıyla manşetimize taşıdık. Tabii ki önce ATSO'dan ardından turizm derneklerinden gelen bu tepkilere taksici esnafının da yanıtları vardı. Ve o yanıtları da hafta içinde Sabah Akdeniz sayfalarında değerlendirdik.
Çarşamba günü sosyal medyanın gücünü yansıtan bir haber vardı manşetimizde. Bir grup turizmci, arkeolog ve gazetecinin internet ağlarında dile getirdiği bir önerinin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından değerlendirilip onaylanmasını 'Havalimanına butik müze' başlığıyla işledik.
Antalya'ya gelen her 100 turistten sadece 1'inin Antalya Müzesi'ni gezmesinden yola çıkan Antalyalıların, esprili bir ifadeyle 'Turistler müzeye gelmiyorsa, biz müzeyi turistlere götürelim' parolasıyla başlattığı kampanya gerçeğe dönüşecek. Antalya Müzesi'nin küçük bir kopyası Antalya Havalimanı'nda turistlerin ayağına götürülecek. Bu konudaki gelişmeleri de okurlarımız yine Sabah Akdeniz'den günü gününe öğrenecek.
Emniyet Müdürlüğü'nün trafikte başlattığı yeni uygulama Perşembe günü Sabah Akdeniz'in manşetinde 'Trafik derdine renkli çözüm' başlığıyla yer aldı. Şimdilik pilot olarak seçilen 10 durakta başlatılan uygulamayla toplu taşıma araçlarının yanaşacağı yerler 'sarı' renge boyandı ve bu alanlara diğer araçların girmesi yasaklandı. Gerçekten de trafiği içinden çıkılmaz bir hale sokan bir probleme yönelik getirilen bu yeniliğin faydalı olabilmesi için araç sahiplerinin bu kurala uyması gerekiyor şüphesiz... Umarız para cezası ile caydırıcılık da getirilen bu 'renkli' uygulama trafiği rahatlatır.
Cuma günü manşete bizi gururlandıran bir haberi çektik. 36 engelli çocuğun verilen eğitim sonrası turizmde istihdam edilmesini 'Onlar engelleri tek tek aşıyor' başlığıyla işledik ve hem o özel çocukların hem de anne babalarının gözlerindeki mutluluğu okurlarımızla paylaştık.
Cumartesi günkü Sabah Akdeniz'in manşetinde 'Yeni hedefimiz sağlık turizmi' haberi vardı. ATSO'nun Antalya Tanıtım A.Ş desteğiyle kurduğu Antalya Sağlık Turizmi Platformu'nu, ilk toplantısını ve yol haritasını bu haberle okuyucularımıza duyurduk.
Pazar'ın manşeti Hollanda'dan geldi. Hollanda Floriade EXPO Proje Direktörü Sven Stimac'ın "Biz 6 yolda zor hazırlandık, sizin 4 yılınız kaldı, elinizi çabuk tutun" sözlerini 'Antalya EXPO'ya hızlanın uyarısı' başlığıyla manşetimize taşıdık.
Bir hafta daha bu haberlerle geride kaldı.
Hep mutlu, umutlu, sevindiren haberlerde buluşmak dileğiyle, tüm okurlarımıza iyi haftalar diliyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA