Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Madımak müze olsun!

Deniz Baykal, "Madımak'taki acıya bir şey söylemeyeceksin ama sıradan bir isyan hareketi olan Dersim'i kullanıp Alevileri CHP'den kopartmaya çalışacaksın!" diyerek Başbakan'a gönderme yapmış dün...
Güzel...
Haklı da...
Çünkü, insanların diri diri yakıldığı Madımak'a uğramadan, Dersim'e geçiş çok zordur. O nedenle Başbakan'ın Alevilere karşı samimiyetini göstermesi için hemen hemen hepsinin ortak talebi olan Madımak'ın müze yapılması fikrini derhal hayata geçirmesi lazım.
Eminim ki bu hareket Aleviler tarafından gerçekten büyük bir jest olarak algılanacaktır.
Daha doğrusu bir özür niteliği taşıyacaktır...
Buraya kadar tamam...
Ama izninizle benim de Baykal'a bir-iki diyeceğim var bu konuda.
"Sayın Baykal. Dersim için, 'Sıradan bir isyan' diyerek geçiştiriyorsunuz. Peki söylesenize siz ne yaptınız Madımak için bugüne kadar? Kaç kez yolunuz düştü olayın anma günü olan 2 Temmuz'da Sivas'a? Diyorsunuz ki Başbakan'a, 'Politika yapıyorsun Alevileri CHP'den kopartmak için' Diyelim ki haklısınız Sayın Baykal. Lütfen söyler misiniz, sizin yaptığınız ne peki? Madımak'a vurgu yapmanız için illa ki AKP'nin Alevilerle yakınlaşma politikası mı gerekliydi?Ha... Cevap verin lütfen hadi..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA