Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Baykal ister de acaba CHP tabanı ne der?

Uzaktayım ama sanmayın ki ülke gündemine uzağım. Duydum ki Deniz Baykal, CHP'nin bir koalisyon kurması ihtimaline karşı öneri olarak Saadet Partisi'ni göstermiş. "AK Parti ile koalisyon yapmaktansa, SP ile tercih ederim. Çünkü Numan Kurtulmuş düzgün adam" demiş.
Demiş demesine ama Genel Merkez'e yakın bir kaynaktan aldığım bilgiye göre de Baykal'ın bu açıklamasından sonra kıyamet kopmuş partililer arasında. Her daim başörtüsüne, aşırı muhafazakârlığa karşı olduğu bilinen taban, Genel Merkez'in telefonlarını kilitlemiş. Çok korkmuşlar çünkü. Özellikle partinin Genel Sekreteri Önder Sav, tabandan gelen bu aşırı tepkileri dindirmek için büyük çaba sarf ediyormuş. "Aman canım aldırış etmeyin. Genel Başkanımız büyük politikacıdır. Bunu söylemesindeki tek amaç AKP'yi yaralamaktır. SP ile bir koalisyon falan mümkün değil. Farazi canım. Siyasi... Büyütmeyin" şeklinde konuşarak partililerin gazını almaya çalışıyormuş.
Ancak bir yandan da mesajını Baykal'a ulaştırabilecek kişilere, "Elbette politika yapacağız ama Genel başkanımızın bu söylediği yenir yutulur bir şey değil. Ne gerek vardı böyle bir açıklamaya şimdi? Üstelik de büyük kurultaya yakın. Bizim partililerin kimyası bozulur böyle açıklamalar karşısında. Bence bundan böyle Baykal'ın da tıpkı Başbakan gibi yazılı metinlere sadık kalması lazım. Bu söylediği ne parti kararıdır ne de düşüncesidir. Ekranın büyüsüne kapılıp sehven kurduğu bir cümledir" diyerek, aba altından sopa göstermeyi ihmal etmiyormuş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA