Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Kim gider kim kalır?

Kılıçdaroğlu, "Bu meselenin gündemde kalmasını anlamıyorum.
Abartacak bir şey yok! Kurultay çok sıradan bir parti işleyişi"
dese de...
Siz inanmayın!
18 Aralık'ta yapılacak kurultay CHP'nin yeni politikalarının rotasını uygulamaya koyma açısından çok önemli.
Çünkü CHP'nin şu aralar girdiği o keskin virajı kazasız belasız atlatabilmesi için bu kurultayda atılacak adımlar son derece kritik adımlar.
Türkiye'nin bütün gerçeklerini iyi analiz edebilen tabanın, Kılıçdaroğlu'ndan beklentisi CHP'yi eski SHP ruhuna döndürmesi. (Hani şu Türkiye'nin doğusunu da batısını da kucaklayabilen politikaların varlığına inanan, 1989'da hazırladıkları "Kürt Meselesinin Çözümü Raporu" nedeniyle o tarihlerde DGM'lik olan demokratların tek adresi eski SHP)
Çünkü taban artık iktidar olmak istiyor.
Ve o nedenle CHP'nin bildik güdük politikaları ile ancak yüzde 27'lerin yakalanabileceğine inanan bu taban, kurultayda oluşacak yeni parti meclisi listesinde, eski SHP ruhuna itirazı olan ya da o ruhla uyuşmazlığı olan tiplerin devre dışı bırakılmasını arzu ediyor.
Peki hal böyleyken mevcut parti meclisinden acaba kimler gider, kimler kalır?
Dün gün boyu oturup bu konu üzerine çalıştım sevgili okurlarım. Dengeleri de göz önüne alarak, bu dönem parti meclisine alınmaması gereken isimlerin kimler olduğunu sizlerin de dikkatine sunmak için bir güzel listeledim.
İşte o listem.
1) Behçet Çağlar, 2) Asuman Çakmakcı, 3) Hikmet Çelik, 4) Oya Araslı, 5) Yücel Artantaş, 6) Soner Çetin, 7) Ali Koçal, 8) Ufuk Ataç, 9) Seyhan Erdoğdu, 10) Sema Kendirci Uğurcan, 11) Osman Coşkunoğlu, 12) Önder Sav, 13) Şahin Mengü, 14) Abdürrezzak Erten, 15) Birgen Keleş, 16) Necla Arat, 17) Mevlüt Coşkuner, 18) Nevin Gaye Erbatur, 19) Cahide Tunç, 20) Neriman Genç, 21) Mahmut Duyan, 22) Faruk Demir, 23 ) Mehmet Faraç, 24) Hülya Güven, 25) Korkmaz Karaca, 26) Hüseyin Karakoç, 27 ) Abdullah Özer, 28) Fehmi Murat Sönmez, 29) Mehmet Süne, 30) Halide Jale Tamzok, 31) Semra Tanülkü, 32) Fatma Tatlıdil, 33) Aydan Baran, 34) Veli Gündüz Şahin, 35) Hüseyin Yıldız, 36) Ayhan Yalçınkaya, 37) Ali Rıza Ertemür, 38) Osman Güdü, 39) Hüseyin Yaşar, 40) Azmi Yıldız, 41) Nuran Yıldız, 42) Haluk Koç, 43) Hakkı Süha Okay, 44) Ekrem Kerem Oktay

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA