KEK TARİFİ MALZEMELERİ...
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kek kalıbını yağlamak için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Püf Noktası:
Kekin iyi kabarması için aralarda fırın kapağını açmayın. Keki dinlendirdikten sonra dilimleyin.
Bu malzemelerle yapacağınız kek 12 dilim olacaktır.
KEK YAPILIŞI
Yumurtalar ve toz şekeri bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın. Süt, zeytinyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün. Kekin daha iyi kabarması için; elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırmaya devam edin. Kek kalıbının tabanını tereyağı ile yağlayın. Kek harcını içine aktarın ve üzerini bir kaşık yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Dinlenen keki, kalıptan ters çevirerek servis tabağına çıkartın. Dilimledikten sonra servis edin. çayın yanında sevdiklerinizle paylaşın.