Keki hazırlamak için karıştırma kabının içinde toz şekeri ve yumurtayı mikser ile hızlı ayarda çırpalım.
Ayçicek yağını yoğurdu unumuzu kabartma tozunu ilave edelim karıştıralım son olarak kakao ilave edip karıştıralım.
Yağlanmış fırın tepsimize hazırladığımız kek karışımını dökelim aynı boyda 2 tepsiye yağlı kağıt seriyoruz ve 1 damla yağ ile kağıdı yağlıyoruz (kolay çıkması için) kek hamurunu 2 parçaya ayırıyoruz ve iki tepsiye de kaşıkla yayıp düzeltiyoruz.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dk pişiriyoruz ve yedi dakika fırını açıyoruz.
Buharı çıkartıp kapatıyoruz ve 3 dakika daha pişiriyoruz ve diğer tepsiye aynı işlemi uyguluyoruz.
Bu arada arasına sürmek için kremayı hazırlıyoruz malzemeleri kaba koyuyoruz ve çırpıyoruz katılaşınca bırakıp buzdolabına kaldırıyoruz.
Soğuyan keklerden birinin üzerine kremayı yayıyoruz diğerini üzerine kapatıyoruz.
Dikkatlice yağlı kağıdı kaldırıyoruz buzdolabında 3 saat kadar bekletiyoruz dilimlerken kare kare kesip servis ediyoruz