Malzemeler
- Yarım kg. iki kez çekilmiş ortayağlı kıyma
- Bir demet maydanoz
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Göz kararı tuz
- 1 çay kaşığı kekik (isteğe göre )
Üzeri için ( süsleme için )
- 1 patates
- 1 soğan
- 1 domates
sosu için
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ( ayçiçek )
Hazırlanışı
Maydanoz, soğan, biber varsa mikserden geçirilir veya çok ince doğranır. Kıyma ve baharatlarla karıştırılarak özleşene kadar yoğrulur pişerken parçalanmaması için iyice yoğurulmalı. 25-30 cm çapın da tepsiye bastırarak yayılır üzerini süslenip sosu ilave edilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişirilir. afiyet olsun…