500 gr gerdan eti
6 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
12-14 su bardağı ılık et suyu
2 çay kaşığı haspir (bir çeşit safran)
2 çey kaşığı tereyağı
1 adet limon
2 kuru soğan
Haspirli düğün çorbası yapılışı:
Et, düdüklü tencere konup üzerine 2 adet kuru soğanı ve limonun suyunu ekleyerek haşlayın.İyice yumuşayan eti ocaktan alın. Ilınınca sudan çıkarılan et iyice didinir ve ayrı bi tabağa konur. Tenceredekı et suyu azalmışsa üzerine sıcak su ilave edilerek et suyu hazırlanır. Zeytinyağı bir tencerede kızdırılır.
Hemen unu ilave edilir. Orta ateşte sürekli karıştırılarak un sararıncaya kadar kavrulur. Üzerine ılık haldeki et suyu yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Çorbanın kıvamı tarhana çorbası kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Kaynamaya başlar başlamaz dididklenmiş olan et, tuz, karabiber serpilir.5 dakika daha kaynatılır. Tereyağı tencereye konup eritilir sona üzerine haspir baharatı eklenır 1 2 dakika pişirilip çorbanın üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.