KİMYONLU KABAK ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 adet orta boy yeşil kabak
1 adet büyük boy havuç
1 adet küçük boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 litre et suyu veya tavuk suyu bulyonda kullanabilirsiniz
1 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı toz kimyon
Yarım çay kaşığı toz karabiber
Tuz
Tereyağ
KİMYONLU KABAK ÇORBASI TARİFİ YAPILIŞI
Sebzeleri yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayıp suyunu da ilave ettikten sonra kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte, kaynama başladıktan sonra tencerenin kapağı örtülerek kısık ateşte pişirilir. Pişen sebzeleri blendırda püre haline getirin.
Başka bir tencerede unu tereyağı ile kavurun, 2 çorba kaşığı tereyağını yakmadan eritin içine 1 çorba kaşığı un ekleyin bu yağda hafif pembeleşene kadar kavurun. Püre haline getirilmiş sebzeli karışımın üzerine dokun tel çırpıcı ile karıştırın. Son olarak 1 su bardağı soğuk süte 1 adet yumurta sarısını, kimyon, karabiber ve tuzunu ekleyip çırpın ve yavaşça çorbaya ilave edip karıştırın bir taşım kaynatın dinlendirip servis edin afiyet olsun.