Kır çorbası nasıl yapılır?

Anadolu'nun geleneksel yiyeceklerinden olan bulgurun içinde bulunduğu kır çorbasını sofranızdan eksik olmasın.

Kır çorbası nasıl yapılır?

MALZEMELER
1 su bardağı bulgur
2 adet sivri biber
4 adet domates
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

KIR ÇORBASI TARİF
Kır Çorbası Tarifimiz de öncelikle rendelenmiş soğan tencerede sıvı yağda iyice pembeleştirilir. Üzerine çok ince kıyılmış biber katılır ve sarartılır. Ardından rendelenmiş domates, tuz ilave edilir ve domatesin rengi değişene kadar pişirilir. Ardından biraz daha su eklenir, kaynayınca yıkanmış bulgur atılır, 15 dakika kadar kaynattıktan hemen sonra yemeğiniz hazır ve servis etmeye hemen başlayabilirsiniz. Unutmayın bu çorba sıcak servis yapılır. Afiyet olsun

BİZE ULAŞIN