İşkembe çorbası sosu nasıl yapılır?

Hazırladığınız işkembe çorbasına farklı bir lezzet daha katmak için işkembe çorbası sosu tarifini deneyin.

İşkembe çorbası sosu nasıl yapılır?

İŞKEMBE ÇORBASI SOSU İÇİN MALZEMELER:
4 çorba kaşığı elenmiş un
4 çorba kaşığı yoğurt
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

ÇORBASI İÇİN:
1 kg temizlenmiş işkembe
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı üzüm sirkesi

İŞKEMBE ÇORBASI SOSU HAZIRLANIŞI:
Çorbanın hazırlık aşamasına ilk olarak sosu yapmakla başlayalım. Cam bir kâsenin içerisine ilk olarak unu eleyip koyalım. Unun üzerine yoğurdu ilave edip pürüz kalmayacak şekilde çırpalım. Çırpma esnasında çırpma teli kullanılırsa topaklanma olmaz ve çorba başarılı sonuçlanır. Elde etmiş olduğumuz karışıma limonun suyunu sıkıp koyalım. Sosun içerisine son malzemeler olan tuz ve karabiberi de ilave edip çırpalım. Sos tamamlanmıştır.


Sosu beklemeye alalım ve derin bir tencerenin içerisine temizliğinden emin olunan işkembeleri koyalım. İşkembeleri üzerini hafif geçecek şekilde su ile kaynamaya hazırlayalım. 30 dakika boyunca kaynatmış olduğumuz işkembeleri süzelim. Bir süre soğutmamız halinde doğrama esnasında ellerimiz zarar görmeyecektir. Ilık hale gelmiş olan işkembeleri kesme tahtası üzerinde küçük küçük küpler halinde doğrayalım. Yine çorbanın bütün malzemelerini alacak derinlikte bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve tereyağını koyup üzerine işkembeyi ilave edelim. Şöyle bir çevirdiğimiz işkembenin suyunu ilave edip pişirme işlemini başlatalım. Sarımsakları soyup rendenin küçük kısmı ile rendeleyelim. Rendelemiş olduğumuz sarımsakları tencereye ilave edip son olarak sirkeyi de koyalım. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamasını bekleyelim. Kaynamaya başlayan çorbanın içerisinden bir kepçe ile su alalım ve hazırlamış olduğumuz sosun içerisine koyalım. Bu işlemi sos iyice sıcak olana kadar sürdürelim. Sos belli bir ısıya geldiğinde sosu tencere de kaynamakta olan çorbaya ilave edelim. Sosu koyduktan sonra karıştırmak şartı ile çorbayı bir süre daha kaynatalım. Bu süre 5 dakikadır. Süre dolduktan sonra tencerenin kapağını kapatalım ve çorbayı 10 dakika dinlenmeye alalım. Dinlenme aşamasını da tamamlamış olan soslu işkembe çorbası servise hazırdır.

BİZE ULAŞIN