Zeytinyağlı Sardalyalı Dolma İçin Malzemeler:
-1 çay bardağı zeytinyağı
-Yarım çorba kaşığı dolmalık fıstık
-4 adet soğan
-4 adet havuç
-16 adet haşlanmış sardalya
-100 gram kuş üzümü
-Bir tutam maydanoz
-Bir tutam dereotu
-2 çorba kaşığı nane
-Yarım çorba kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber
-Bir demet pazı
-Üzeri için:
-2 su bardağı su
-Yarım çay bardağı sıvıyağ .
Zeytinyağlı Sardalyalı Dolma Yapılışı:
-TAVAYA aldığınız zeytinyağında fıstıkları kavurun.
-Üzerine piyazlık doğranmış soğanı ekleyip, pembeleşene dek kavurun.
-Rendelenmiş havucu katıp, 2-3 dakika kavurun.
-Haşlanmış sardalyaları katın.
-Ardından kuş üzümü, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave ederek, 1-2 dakika kavurun.
-Son olarak nane, tuz ve karabiberi ekleyerek, 1-2 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
-Kaynar suda haşlanmış pazılara, hazırladığınız bu içten pay ederek, tek tek sarın ve tepsiye dizin.
-Üzerine 2 bardak suyu ve yarım çay bardağı sıvıyağı ekleyip fırına verin.
-Kızarana dek pişirin.
-Soğuttuktan sonra servis yapın.
.