Nurselin Evi Kuskuslu Kuzu Şiş Malzemeleri:
500 gr kuzu kuşbaşı
250 gr arpacık soğan
Marinesi için;
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı sirke
2 diş sarımsak
2 dal biberiye
Kekik
Karabiber
Nane
Pulbiber
Tuz
Kuskusu İçin;
3 su bardağı kuskus
6 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış bezelye
3 dal pırasa
4 dal taze soğan
1 adet dolmalık sarı biber
1 adet kırmızı biber
2 adet havuç
Sıvı yağ
Nurselin Evi Kuskuslu Kuzu Şiş Yapılışı:
Derin bir kaseye bal, rendelenmiş sarımsak, ince kıydığınız biberiye, sirke, arpacık soğanları, baharatları, kuzu şişleri karıştırıp marine olmasını bekleyiniz.
Marine olan kuzu kuşbaşı etleri ve arpacık soğanları şişlere sıra sıra diziniz. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsinize dizin. Üzerine kalan sosu gezdiriniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk üstü üstü kapalı 15 dk üstü açık pişiriniz.
Sebzeli kuskus için küp doğradığınız sarı biber ,havucu ve kırmızı biberi zeytinyağ eklediğimiz geniş tavada soteleyiniz. En son ince doğradığınız taze soğan, pırasa, haşlanmış bezelye , kuskus , tereyağı ve suyu ilave edip kapağı kapalı olarak 10-15 dakika pişiriniz.
Karıştırıp ocaktan alınız.
Sebzeli kuskusu bir servis tabağına alın. Üzerine kuzu şişleri sıralayın, sıcak servis yapınız.
Afiyet olsun.