GÜRCÜ TAVUĞU MALZEMELERİ:
1 adet tavuk
8 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı mısır unu
4 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
2 çorba kaşığı safran
2 çorba kaşığı kişniş
Tuz, pulbiber
6-7 diş sarmısak
GÜRCÜ TAVUĞU YAPILIŞI:
Suyu derin bir tencereye alıp, tavuğu bütün olarak suda haşlayın. Daha sonra suyun içinde soğumaya bırakın. Sos için mısır unu ile 2 çorba kaşığı tavuk suyunu çırpın. Üzerine ceviz, safran, kişniş, tuz ve pulbiber ilave edip karıştırın. Kıyılmış sarmısağı ekleyin.
Tavuğu sudan alıp, etini kemiğinden ayırın. Tavuk etini büyükçe küp şeklinde doğrayın. Sosun içine atıp karıştırın.
Servis tabağına alıp, dilediğiniz garnitürle, ılık olarak servis yapın.