Paçanga böreği tarifi yufka, domates, biber, pastırma ve kaşar peyniri gibi malzemelerle hazırlanan ve yağda kızartılan bir tariftir. Börek tarifleri içerisinde yapımı en pratik olan paçanga böreği tarifi çok az vaktinizi alacak. Ziyafet sofralarınız süsleyecek paçanga böreği sizlere görsel şölen sunacak. İştahınızı açacak paçanga böreğini mutlaka denemelisiniz. Çıtır çıtır paçanga böreği tarifi: Paçanga böreği nasıl yapılır?
• 1 paket hazır yufka
• 1 adet orta boy domates
• 1 adet yeşilbiber
• 1 adet kırmızı kaypa biber
• 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
• 150 gram doğranmış pastırma
• Kızartmak için: Sıvıyağ
1. Yufkaları üçgen şeklinde eşit parçalara bölün.
2. Geniş bir kapta iç harcı hazırlayın. Domates, yeşilbiber, kaypa biber, pastırmayı ince ince dilimleyin.
3. Yufkaların geniş kısmına harçtan yayın. Üzerine kaşar peyniri serpin ve rulo şeklinde sarın.
4. Rulo şeklinde sardığınız yufkaları kızgın yağda kızartın.
5. Paçanga böreği tarifi hazır. Afiyet olsun…
Paçanga böreği tarifinin 100 gramında 371 kalori, ayrıca besinin 1 orta boy porsiyon yani 136 gramlık miktarında 504 kalori bulunmaktadır.