Cuma 25.03.2016 00:00
Son Güncelleme: Cuma 25.03.2016 16:51

Karpuzlu Limonata Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • 5 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış karpuz (küp küp doğranmış)
  • Yarım su bardağı limon suyu (taze sıkılmış)
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 limonun kabuğu

Meyve şişleri için

  • 1 büyük dilim çekirdeksiz karpuz
  • Siyah üzüm taneleri

Hazırlanışı

  • Karpuzu dilimleyin ve çekirdenlerini çıkarın.
  • 1 limonun kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve kenara ayırın.
  • Karpuzları blenderin haznesine alın, üzerine limon kabuklarını ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.
  • Şekeri ve suyu ekledikten sonra blenderi çalıştırın.
  • Karışım hazır olunca ince delikli bir süzgeç ya da tülbent yardımıyla süzün.
  • Limonata buzdolabında soğurken karpuz diliminden küçük kalpler çıkarın (Bu işlemi şeker hamuru kalıplarıyla yapabilirsiniz). Bir kürdan ya da ahşap şişe bir üzüm tanesi bir karpuz parçası şeklinde dizin.
  • Bardaklara 3 er küp buz koyun ve meyve şişleriyle süsleyerek limonatanızı servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.