Malzemeler
Hazırlanışı
Öncelikle şalgam, pancar ve mor havucun kabuklarını soyun. Şalgam ve pancarı çok küçük olmayacak şekilde dilimlerken havuçları dikey şekilde dört parçaya bölün. (NOT: Bu sebzeleri doğrarken eldiven kullanın.)
Diğer tarafta tülbente sarılan maya görevi görecek ekmeği doğranan havuçlar, pancar ve şalgamla beraber bir turşu bidonuna doldurun. 1.5 tatlı kaşığı limon tuzu ile 2 yemek kaşığı salamuralık tuzu suda erittikten sonra bidonun ağzından malzemelerin üzerine dökün. Bidonu ağzına kadar suyla doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.
On beş gün serin ve direk ışık almayan bir yerde bekletin. On beş gün sonunda tülbente sarılı ekmeği bidondan çıkarın. Kapağı açılan şalgam suyunu cam kavanozlara bölerek buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz. İştenirse kavanozun içine acı kuru biber koyarak şalgam suyunuzu acılı hale getirebilirsiniz.