Cuma 25.03.2016 00:00
Son Güncelleme: Cuma 25.03.2016 16:57

Şalgam Suyu Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 adet şalgam
  • 1 adet pancar
  • 1 kg. mor havuç
  • 1.5 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 2 yemek kaşığı tuz (salamuralık kaya tuzu)
  • Yarım ekmek
  • Su


Hazırlanışı

Öncelikle şalgam, pancar ve mor havucun kabuklarını soyun. Şalgam ve pancarı çok küçük olmayacak şekilde dilimlerken havuçları dikey şekilde dört parçaya bölün. (NOT: Bu sebzeleri doğrarken eldiven kullanın.)

Diğer tarafta tülbente sarılan maya görevi görecek ekmeği doğranan havuçlar, pancar ve şalgamla beraber bir turşu bidonuna doldurun. 1.5 tatlı kaşığı limon tuzu ile 2 yemek kaşığı salamuralık tuzu suda erittikten sonra bidonun ağzından malzemelerin üzerine dökün. Bidonu ağzına kadar suyla doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.

On beş gün serin ve direk ışık almayan bir yerde bekletin. On beş gün sonunda tülbente sarılı ekmeği bidondan çıkarın. Kapağı açılan şalgam suyunu cam kavanozlara bölerek buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz. İştenirse kavanozun içine acı kuru biber koyarak şalgam suyunuzu acılı hale getirebilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.