Çarşamba 21.12.2016 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 21.12.2016 12:18

Erik hoşafı tarifi-Erik hoşafı nasıl yapılır?

Ramazan sofralarının olmazsa olmazı erik hoşafı bakın nasıl yapılıyormuş...

Malzemeler:

1 kg. kırmızı erik (isterseniz başka erikte kullanabilirsiniz.),

3 su bardağı şeker

2,5 litre su

1 tane karanfil(isteğe göre)

Yapılışı:

Erikleri yıkayıp isterseniz çekirdeklerini ayırın istersenizde çöplerini ayıklayıp öylece tencereye koyun.

Üzerine şekeri ve karanfili ekleyin ve suyu ilave edin. Kaynayana kadar bekleyin ara ara karıştırarak.

Kaynadıktan sonra 15 dk kadar daha altı kısık şekilde pişiriyoruz.

Pişince ocaktan alıp oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat daha soğutup servis edebiliriz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.