Beri yanda süt, 50 gram tereyağı, 50 gram un, yeteri kadar tuz ve karabiberden yararlanarak bir beşamel salçası hazırlayın. Beşameli ateşten indirince rendelenmiş peyniri, mantarları ve bir yumurtanın sarısını katıp karıştırın. Kaynar tuzlu suda makarnayı haşlayın. Suyunu süzdükten sonra kalan tereyağında sote edin ve beşamel salçasına katıp iyice karıştırdıktan sonra zeytinyağına bulanmış mermerin üstüne dökün. Bir spatulayla düzelttikten sonra iyice soğumaya bırakın. Karışım soğuyup sertti leşince bunu dört köşe parçalara kesin.
Bir tavaya bir bardak zeytinyağı koyun. Yağ kızınca önce una, sonra hafifçe çırpılmış yumurtaya, daha sonra kurutulmuş ekmek tozuna bulanmış dört köşe parçaları tavaya atıp iki yanı da nar gibi oluncaya kadar kızartın. Köftelerin kızartılması sona erince bunları sıcak sıcak sofraya çıkarıp servis yapın.