SİRKELİ PANCAR MALZEMELERİ:
-1 su bardağı üzüm sirkesi
-4 adet pancar
-1 çorba kaşığı tuz
-1-2 diş sarmısak
SİRKELİ PANCAR YAPILIŞI:
Pancarları iyice yıkayıp, tencereye alın. Üzerini 4 parmak geçecek kadar su eklPancarları iyice yıkayıp, tencereye alın. Üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyip, yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını temizleyip dilediğiniz şekilde dilimleyin veya dondurma kaşığı ile top çıkarın.
Ayrı bir yerde sirke, dövülmüş sarmısak ve tuzu çırpın. Sirkeli karışımı sulu pancarın içine karıştırıp soğumaya bırakın.
Soğuyunca buzdolabına alıp 1 gece ağzı kapalı olarak dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun...