Çarşamba 23.03.2016 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 23.03.2016 17:00

Bamya Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 kg bamya
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2-3 adet büyük boy domates
  • yarım su bardağı sıvıyağ yada zeytinyağı
  • yarım limon suy
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet kesme şeker
  • su
  • tuz

Hazırlanışı

  • Bamyaların sap kısımlarını küçük ve keskin bir bıçakla huni şeklinde temizleyin.
  • Soğanları ve sarımsakları soyup yemeklik doğrayın, domatesleri rendeleyin.
  • Bamyalar ve limon suyu haricindeki tüm malzemeyi tencereye alın ve orta ateşte 2-3 dakika kavurun.
  • Bamyayı ve limon suyunu ekleyerek hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak 7-8 dakika pişmeye bırakın. Bu süre sonunda bamyanın hizasında su ekleyin ve hafifçe karıştırarak pişmeye bırakın.
  • Servis tabağına alın limon dilimleri ile süsleyerek sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.