Son Güncelleme: Çarşamba 23.03.2016 17:00
Bamya Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 1 kg bamya
- 2 adet orta boy soğan
- 2-3 adet büyük boy domates
- yarım su bardağı sıvıyağ yada zeytinyağı
- yarım limon suy
- 3-4 diş sarımsak
- 2 adet kesme şeker
- su
- tuz
Hazırlanışı
- Bamyaların sap kısımlarını küçük ve keskin bir bıçakla huni şeklinde temizleyin.
- Soğanları ve sarımsakları soyup yemeklik doğrayın, domatesleri rendeleyin.
- Bamyalar ve limon suyu haricindeki tüm malzemeyi tencereye alın ve orta ateşte 2-3 dakika kavurun.
- Bamyayı ve limon suyunu ekleyerek hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak 7-8 dakika pişmeye bırakın. Bu süre sonunda bamyanın hizasında su ekleyin ve hafifçe karıştırarak pişmeye bırakın.
- Servis tabağına alın limon dilimleri ile süsleyerek sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Nefis Kabak Mücver Tarifi Yapılışı: Evde lezzetli kabak mücveri nasıl yapılır ve malzemeleri neler?
- 2 Kolay ve Lezzetli Mücver Tarifi - Yapılışı: Evde klasik nefis kabak mücveri nasıl yapılır, tarifi nedir?
- 3 Nefis Kabak Yemeği Tarifi: Kıymalı kabak yemeği nasıl yapılır? İşte evde kolay ve lezzetli kabak yemeği tarifi
- 4 En Lezzetli Taze Fasulye Tarifi Yapılışı - Ev yapımı, nefis sade ve zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır?
- 5 Lezzetli ve sağlıklı bamya yemeği tarifi: Evde kolay ve nefis bamya yemeği nasıl yapılır?
- 6 Şifa kaynağı ve besin deposu karnabahar tarifi ve yapılışı: Evde sebzeli ve nefis karnabahar nasıl yapılır?
- 7 En Kolay ve Lezzetli İstiridye Mantarı Tarifi: Nefis İstiridye Mantarı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Sağlıklı bir yemek menüsü için kereviz tarifi: Kereviz yemeği nasıl yapılır?
- 9 Barbunya tarifi burada! Nefis yemek tarifleri arasında yer alan barbunya tarifi...
- 10 Sebzeli mantar sote tarifi ve yapılışı: Sebzeli mantar sote nasıl yapılır?