Son Güncelleme: Çarşamba 23.03.2016 15:09
Ispanak Püresi Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 1 kaşık yağ
- 1 kaşık un
- 1 bardak süt
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
- Ispanakları temizledikten sonra bol ılık su ile birlikte yıkanır. Yıkanmış ıspanaklar bir çay bardağı su ile birlikte haşlanmak üzere kısık ateşe verilir.
- Haşlanmış ıspanakların suyu süzüldükten sonra ince bir şekilde doğranmak üzere tezgaha alınır.
- Geniş bir tencere içerisine yağ ve un koyularak kavrulur. Kavrulan un üzerine doğranmış ıspanakları koyarak kavurun. Kavrulan ıspanakların üzerine süt koyularak pişmesi beklenir.
- Tuz ve karabiber eklendikten sonra servis edilmek üzere hazır olacaktır.
- Ispanak püresini bir çok yemeğin üzerinde veya yanında servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Nefis Kabak Mücver Tarifi Yapılışı: Evde lezzetli kabak mücveri nasıl yapılır ve malzemeleri neler?
- 2 Kolay ve Lezzetli Mücver Tarifi - Yapılışı: Evde klasik nefis kabak mücveri nasıl yapılır, tarifi nedir?
- 3 Nefis Kabak Yemeği Tarifi: Kıymalı kabak yemeği nasıl yapılır? İşte evde kolay ve lezzetli kabak yemeği tarifi
- 4 En Lezzetli Taze Fasulye Tarifi Yapılışı - Ev yapımı, nefis sade ve zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır?
- 5 Lezzetli ve sağlıklı bamya yemeği tarifi: Evde kolay ve nefis bamya yemeği nasıl yapılır?
- 6 Şifa kaynağı ve besin deposu karnabahar tarifi ve yapılışı: Evde sebzeli ve nefis karnabahar nasıl yapılır?
- 7 En Kolay ve Lezzetli İstiridye Mantarı Tarifi: Nefis İstiridye Mantarı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Sağlıklı bir yemek menüsü için kereviz tarifi: Kereviz yemeği nasıl yapılır?
- 9 Barbunya tarifi burada! Nefis yemek tarifleri arasında yer alan barbunya tarifi...
- 10 Sebzeli mantar sote tarifi ve yapılışı: Sebzeli mantar sote nasıl yapılır?