Giriş Tarihi: 23.03.2016 15:08 Son Güncelleme: 23.03.2016 15:09

Ispanak Püresi Nasıl Yapılır?

Ispanak Püresi Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 kaşık yağ
  • 1 kaşık un
  • 1 bardak süt
  • Tuz ve karabiber

Hazırlanışı

  • Ispanakları temizledikten sonra bol ılık su ile birlikte yıkanır. Yıkanmış ıspanaklar bir çay bardağı su ile birlikte haşlanmak üzere kısık ateşe verilir.
  • Haşlanmış ıspanakların suyu süzüldükten sonra ince bir şekilde doğranmak üzere tezgaha alınır.
  • Geniş bir tencere içerisine yağ ve un koyularak kavrulur. Kavrulan un üzerine doğranmış ıspanakları koyarak kavurun. Kavrulan ıspanakların üzerine süt koyularak pişmesi beklenir.
  • Tuz ve karabiber eklendikten sonra servis edilmek üzere hazır olacaktır.
  • Ispanak püresini bir çok yemeğin üzerinde veya yanında servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.