Son Güncelleme: Çarşamba 23.03.2016 17:45
Pırasa Çullaması Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 1 kilo pırasa (yeşil kısımları hariç)
- 2 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı un
- 1 adet iri kuru soğan
- 400 gram kıyma
- 1 çorba kaşığı salça
- tuz
- karabiber
- kızartmak için yağ
Hazırlanışı
Pırasaların yaprak kısımları dışında kalan bölümlerini 4 parmak eninde parçalara ayırın. Pırasaları hafifçe haşlayın. Yumurtaları çırpın. Pırasaları tencereden çıkarın. Una tuz ilave edin.
Pırasaları önce una, sonra yumurtaya bulayın. Kızgın sıvı yağda iki yüzünü de kızartın. Kızarttığınız bütün pırasaları yayvan bir tencereye alın. Yan yana dizin.
Soğanı çentip, pembeleşene dek kavurun. Kıymayı ve salçayı ilave edin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra tuzunu, biberini ayarlayın. Pırasayı haşladığınız suyu da ilave ederek 5 dakika daha kaynatın. Hazırladığınız bu kıymalı soğanlı sosu,pırasa çullamasının üzerine gezdirin. Gerekirse biraz daha su ilave edin. 10 dakika daha pişirin. Pırasaları bozmadan tencereden alın.
EN SON HABERLER
- 1 Nefis Kabak Mücver Tarifi Yapılışı: Evde lezzetli kabak mücveri nasıl yapılır ve malzemeleri neler?
- 2 Kolay ve Lezzetli Mücver Tarifi - Yapılışı: Evde klasik nefis kabak mücveri nasıl yapılır, tarifi nedir?
- 3 Nefis Kabak Yemeği Tarifi: Kıymalı kabak yemeği nasıl yapılır? İşte evde kolay ve lezzetli kabak yemeği tarifi
- 4 En Lezzetli Taze Fasulye Tarifi Yapılışı - Ev yapımı, nefis sade ve zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır?
- 5 Lezzetli ve sağlıklı bamya yemeği tarifi: Evde kolay ve nefis bamya yemeği nasıl yapılır?
- 6 Şifa kaynağı ve besin deposu karnabahar tarifi ve yapılışı: Evde sebzeli ve nefis karnabahar nasıl yapılır?
- 7 En Kolay ve Lezzetli İstiridye Mantarı Tarifi: Nefis İstiridye Mantarı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Sağlıklı bir yemek menüsü için kereviz tarifi: Kereviz yemeği nasıl yapılır?
- 9 Barbunya tarifi burada! Nefis yemek tarifleri arasında yer alan barbunya tarifi...
- 10 Sebzeli mantar sote tarifi ve yapılışı: Sebzeli mantar sote nasıl yapılır?