Çarşamba 23.03.2016 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 23.03.2016 15:33

Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2 adet patlıcan – alacalı soyulup, iri küp doğranmış
  • 2 adet patates – küp doğranmış
  • 500 gr. taze fasulye
  • 2 adet orta boy soğan – iri doğranmış
  • 3 adet sivri biber – iri doğranmış
  • 1 baş sarımsak – üzerlerine vurulmuş
  • 2 adet domates – soyulmuş, küp doğranmış
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

  • Patlıcanları alacalı soyun ve iri iri küpler halinde doğrayın, patatesleri patlıcanlardan biraz daha küçük küpler halinde doğrayın.
  • Güvece sırasıyla soğan, patlıcan, patates, fasulye, biber, sarımsakların yarısını ekleyin tuz ve karabiber de serpin.
  • Ardından aynı sırayla geri kalan sebzeleri ilave edin ve yine tuz ve karabiber ekleyin.
  • Salçaları suda açın, domateslerle karıştırın ve güvecin üzerine dökün.
  • Üzerine zeytinyağını gezdirin ve tereyağını küçük küpler şeklinde en üste yerleştirip ateşe alın.
  • 35-45 dakika orta ateşte pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.