Son Güncelleme: Perşembe 24.03.2016 09:11
Ispanak Kökü Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 1 kilo ıspanağın ayıklanmış kökleri
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet kesme şeker
- tuz
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı su
Hazırlanışı
- Ayıkladığınız ıspanakların köklerini bıçak yardımıyla temizleyin ve derin bir kabın içinde suya basın. Suya bir miktar sirke ekleyin ve 10-15 dakika kadar bekleyin.
- Bu sudan aldığınız ıspanak köklerini 1-2 su daha yıkayın ve kumunu akıtın.
- Soğanı yemeklik, havucu ince ince julyen doğrayın.
- Zeytinyağını tencereye alın ve üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar soteleyin. Havucu ekleyip 2 dakika daha soteleyin.
- Ispanak köklerini tencereye alın ve 1-2 kez karıştırın. Pirinç, tuz, şekeri ve suyu ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pirinçler pişip yemek suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Soğuk servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Nefis Kabak Mücver Tarifi Yapılışı: Evde lezzetli kabak mücveri nasıl yapılır ve malzemeleri neler?
- 2 Kolay ve Lezzetli Mücver Tarifi - Yapılışı: Evde klasik nefis kabak mücveri nasıl yapılır, tarifi nedir?
- 3 Nefis Kabak Yemeği Tarifi: Kıymalı kabak yemeği nasıl yapılır? İşte evde kolay ve lezzetli kabak yemeği tarifi
- 4 En Lezzetli Taze Fasulye Tarifi Yapılışı - Ev yapımı, nefis sade ve zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır?
- 5 Lezzetli ve sağlıklı bamya yemeği tarifi: Evde kolay ve nefis bamya yemeği nasıl yapılır?
- 6 Şifa kaynağı ve besin deposu karnabahar tarifi ve yapılışı: Evde sebzeli ve nefis karnabahar nasıl yapılır?
- 7 En Kolay ve Lezzetli İstiridye Mantarı Tarifi: Nefis İstiridye Mantarı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Sağlıklı bir yemek menüsü için kereviz tarifi: Kereviz yemeği nasıl yapılır?
- 9 Barbunya tarifi burada! Nefis yemek tarifleri arasında yer alan barbunya tarifi...
- 10 Sebzeli mantar sote tarifi ve yapılışı: Sebzeli mantar sote nasıl yapılır?