Perşembe 24.03.2016 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 24.03.2016 09:11

Ispanak Kökü Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 kilo ıspanağın ayıklanmış kökleri
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet kesme şeker
  • tuz
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı su

Hazırlanışı

  • Ayıkladığınız ıspanakların köklerini bıçak yardımıyla temizleyin ve derin bir kabın içinde suya basın. Suya bir miktar sirke ekleyin ve 10-15 dakika kadar bekleyin.
  • Bu sudan aldığınız ıspanak köklerini 1-2 su daha yıkayın ve kumunu akıtın.
  • Soğanı yemeklik, havucu ince ince julyen doğrayın.
  • Zeytinyağını tencereye alın ve üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar soteleyin. Havucu ekleyip 2 dakika daha soteleyin.
  • Ispanak köklerini tencereye alın ve 1-2 kez karıştırın. Pirinç, tuz, şekeri ve suyu ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pirinçler pişip yemek suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Soğuk servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.