Perşembe 24.03.2016 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 24.03.2016 10:03

Pazı Kavurması Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 bağ pazı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 adet kuru biber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz, karabiber, pul biber (arzu edilirse)

Hazırlanışı

  • Pazıları geniş bir tencerede kaynayan suya atın, bekletmeden hemen çevirerek süzgeçle çıkartın.
  • Soğuk sudan geçirin, suyunu sıkarak doğrayın.
  • Tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğan ve sarımsakları kavurun.
  • Kuru biberleri yıkadıktan sonra ufalayarak ekleyin.
  • Birkaç kez çevirdikten sonra pazıları da ekleyin.
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve acı severseniz pul biber ekleyip 5-10 dk kadar kavurun.
  • Yumurtalı versiyonu:
  • Bir de yumurtalı versiyonu var pazı kavurmasının...
  • Daha besleyici, daha dengeli bir yemektir, lezzetlidir de, ama biz pazıyı sade haliyle sanırım daha çok seviyoruz.
  • Yumurtalı yapmak istersek kuru biber eklemiyoruz, soğan-sarımsaklar kavrulduktan sonra pazıları ekliyor, pişmesine yakın 2-3 yumurta kırıp fazlaca karıştırmadan kapağını kapatıyoruz...
  • Her iki versiyon üzerine de sarımsaklı süzme yoğurt servis önerisidir

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.