Giriş Tarihi: 21.12.2016 16:02

Zeytinyağlı çalı fasulye tarifi - zeytinyağlı çalı fasulye nasıl yapılır?

Zeytinyağlı çalı fasulye tarifi - zeytinyağlı çalı fasulye nasıl yapılır?

Zeytinyağlı olup güzel olmayan yemek yoktur bu enfes tarife bakmalısınız.

Zeytinyağlı Çalı Fasülye İçin Malzemeler:

-1 kilogram çalı fasulye,

-2 adet orta boy kuru soğan,

-2 adet domates,

-1/2 su bardağı sıvıyağ,

-1 çay kaşığı tozşeker,

-Yeterince tuz ve su,

-İsteğe göre; 2 diş kıyılmış sarımsak.

Zeytinyağlı Çalı Fasülye Yapılışı:

-Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını aldıktan sonra, uzunlamasına üçe veya dörde bölün.

-Tencereye sıvıyağı koyup, ince kıydığınız soğanları ilave ederek, pembeleştirin.

-Çalı fasulyeleri de tencereye ilave edip 5 dakika kavurduktan sonra, ağzı kapalı olarak 10-15 dakika daha pişirin.

-Kabuklarını soyup kuşbaşı kestiğiniz domatesleri de ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra, sarımsakları, yeterince tuzu, tozşekeri ve 1 su bardağı kadar sıcak suyu ilave edip, ağzı kapalı olarak pişirin.

-Pişerken ağzını yağlı kağıt ile kapatırsanız, hem daha çabuk pişer, hem de rengi açık olur.