Zeytinyağlı çalı fasulye tarifi - zeytinyağlı çalı fasulye nasıl yapılır?

Zeytinyağlı olup güzel olmayan yemek yoktur bu enfes tarife bakmalısınız.
Zeytinyağlı Çalı Fasülye İçin Malzemeler:
-1 kilogram çalı fasulye,
-2 adet orta boy kuru soğan,
-2 adet domates,
-1/2 su bardağı sıvıyağ,
-1 çay kaşığı tozşeker,
-Yeterince tuz ve su,
-İsteğe göre; 2 diş kıyılmış sarımsak.
Zeytinyağlı Çalı Fasülye Yapılışı:
-Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını aldıktan sonra, uzunlamasına üçe veya dörde bölün.
-Tencereye sıvıyağı koyup, ince kıydığınız soğanları ilave ederek, pembeleştirin.
-Çalı fasulyeleri de tencereye ilave edip 5 dakika kavurduktan sonra, ağzı kapalı olarak 10-15 dakika daha pişirin.
-Kabuklarını soyup kuşbaşı kestiğiniz domatesleri de ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra, sarımsakları, yeterince tuzu, tozşekeri ve 1 su bardağı kadar sıcak suyu ilave edip, ağzı kapalı olarak pişirin.
-Pişerken ağzını yağlı kağıt ile kapatırsanız, hem daha çabuk pişer, hem de rengi açık olur.
EN SON HABERLER
- 1 Nefis Kabak Mücver Tarifi Yapılışı: Evde lezzetli kabak mücveri nasıl yapılır ve malzemeleri neler?
- 2 Kolay ve Lezzetli Mücver Tarifi - Yapılışı: Evde klasik nefis kabak mücveri nasıl yapılır, tarifi nedir?
- 3 Nefis Kabak Yemeği Tarifi: Kıymalı kabak yemeği nasıl yapılır? İşte evde kolay ve lezzetli kabak yemeği tarifi
- 4 En Lezzetli Taze Fasulye Tarifi Yapılışı - Ev yapımı, nefis sade ve zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır?
- 5 Lezzetli ve sağlıklı bamya yemeği tarifi: Evde kolay ve nefis bamya yemeği nasıl yapılır?
- 6 Şifa kaynağı ve besin deposu karnabahar tarifi ve yapılışı: Evde sebzeli ve nefis karnabahar nasıl yapılır?
- 7 En Kolay ve Lezzetli İstiridye Mantarı Tarifi: Nefis İstiridye Mantarı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Sağlıklı bir yemek menüsü için kereviz tarifi: Kereviz yemeği nasıl yapılır?
- 9 Barbunya tarifi burada! Nefis yemek tarifleri arasında yer alan barbunya tarifi...
- 10 Sebzeli mantar sote tarifi ve yapılışı: Sebzeli mantar sote nasıl yapılır?