Giriş Tarihi: 23.12.2016 12:13

Zeytinyağlı pırasa tarifi - zeytinyağlı pırasa nasıl yapılır?

Türk mutfağının enfes lezzetlerinden bir tanesi daha...

Zeytinyağlı Pırasa İçin Malzemeler:

1 kg pırasa
1 adet orta boy havuç
3/4 çay bardağı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
Yarım kahve fincanı pirinç
Bir buçuk çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
1/4 limonun suyu
Tuz

Zeytinyağlı Pirasa Yapılışı:

TEMİZLENMİŞ pırasaları doğrayalım.

Havuçları yuvarlak dilimleyelim.

Tencereye sıvıyağı alıp, küp doğranmış soğanı ve dilimlenmiş havuçları ekleyerek 2-3 dakika kavuralım.

Ardından pırasaları ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.

Pırasalar diriliklerini kaybedene dek, tencereyi arada bir silkeleyerek yemeğimizi pişirelim.

Sonrasında üzerine yarım kahve fincanı pirinci ilave edelim.

Ardından bir buçuk çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı tozşeker, limon suyu ve tuzu katıp karıştıralım.

Ağır ateşte pişirelim.

Piştikten sonra yemeği ateşten alıp soğumaya bırakalım.

Servis yapalım.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.