Son Güncelleme: Çarşamba 28.12.2016 14:29
Kaygana nasıl yapılır? - kaygana tarifi
Kaygana tarifini sizler için hazırladık.
Malzemeler:
100 gram hamsi (kılçığı alınmış)
4 yaprak pazı
1-2 yaprak karalahana
1 adet pırasa
4 dal taze soğan
7-8 dal maydanoz
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı mısır unu
1 çay bardağı sıvıyağ, tuz
2'şer çay kaşığı kekik, pulbiber
Kaygana Yapılışı:
Ayıklanmış ve yıkanmış pazı, karalahana, pırasa, taze soğan ve maydanozu incecik kıyıp, derin bir kaba alın. İçine hamsi, yumurta, un, mısır unu, kekik, pulbiber ve tuzu ilave edip, karıştırın.
Sıvıyağın yarısını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Hazırladığınız karışımı içine dökün ve ağzını bir kapakla kapatarak altı kızarana kadar pişirin. Daha sonra kayganayı bir tabağa alın.
Kalan sıvıyağı tavaya boşaltın ve kaygananın diğer yüzünü de pişirin. Servis tabağına alıp, dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.EN SON HABERLER
- 1 Nefis Kabak Mücver Tarifi Yapılışı: Evde lezzetli kabak mücveri nasıl yapılır ve malzemeleri neler?
- 2 Kolay ve Lezzetli Mücver Tarifi - Yapılışı: Evde klasik nefis kabak mücveri nasıl yapılır, tarifi nedir?
- 3 Nefis Kabak Yemeği Tarifi: Kıymalı kabak yemeği nasıl yapılır? İşte evde kolay ve lezzetli kabak yemeği tarifi
- 4 En Lezzetli Taze Fasulye Tarifi Yapılışı - Ev yapımı, nefis sade ve zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır?
- 5 Lezzetli ve sağlıklı bamya yemeği tarifi: Evde kolay ve nefis bamya yemeği nasıl yapılır?
- 6 Şifa kaynağı ve besin deposu karnabahar tarifi ve yapılışı: Evde sebzeli ve nefis karnabahar nasıl yapılır?
- 7 En Kolay ve Lezzetli İstiridye Mantarı Tarifi: Nefis İstiridye Mantarı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Sağlıklı bir yemek menüsü için kereviz tarifi: Kereviz yemeği nasıl yapılır?
- 9 Barbunya tarifi burada! Nefis yemek tarifleri arasında yer alan barbunya tarifi...
- 10 Sebzeli mantar sote tarifi ve yapılışı: Sebzeli mantar sote nasıl yapılır?