Kabak graten nasıl yapılır? Kabak graten tarifi...
Güzel bir akşam yemeği yemek herkesin ihtiyaç duyduğu gereksinimler arasındadır. Kabak graten gibi yapımı zor ve lezzeti yüksek yemekleri hazırlamak için özellikle hanımlar internet üzerinden araştırma yapıyorlar. Biz Sabah.com.tr ekibi olarak sizler için Kabak graten nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını hazırladık. İşte kabak graten tarifi...
Kabak graten nasıl yapılır? Özellikle hanımlar tariflerini bilmedikleri veya emin olamadıkları yemeklerle ilgili internette araştırma yapıyorlar. Kabak graten lezzeti ile herkesin damaklarında ayrı bir tat bıraksa da yapımı birçok kişi tarafından bilinmez. Biz de sizler için Kabak graten tarifi hazırladık...
Kabak graten nasıl yapılır?
Kabak graten yapımı basit ve tadı güzel olan ancak çok fazla kişi tarafından bilinmeyen bir yemek türüdür. Evde fazlalık oluşturan kabaklarla bile yapımını çok basit bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz bir yemek türü olan kabak graten için hangi malzemeler gereklidir;
Kabak graten için gerekli olan malzemeler;
- 1 kilo kabak
- 1 adet soğan
- 4 adet havuç
- Kaşar peyniri
- Yarım demet maydonoz
- Yarım demet dereotu
- 3 veya 4 adet yumurta
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Tuz
- 3 yemek kaşığı buğday unu
Yapılışı: Öncelikle kabakları küp şeklinde doğradıktan sonra, yanlarında bulunan 4 adet havucu rendeleyin.
Bu işlemden sonra kabakları ve havuçları tavanın içine koyun ve zeytinyağı ile sotelemeye başlayın. Sote haline geldiği zaman ise Soğanları yemeklik doğrayın, havuçları mümkün olduğunca minik küpler halinde doğrayın, sarımsakları ezin, domatesleri küp küp doğrayın. Sıvı yağı tavaya alın, kızınca yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. 2-3 dakika soteledikten sonra tereyağını ekleyin. Soğanlar hafif yumuşayınca sarımsak ve havuçları da ekleyin. Birkaç dakika sonra domatesleri de ekleyip biraz yumuşamalarını bekleyin ve kıymayı ekleyip kavurmaya başlayın. Kıyma, kavrulmuş gibi gözükmeye başlayınca salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Üzerine 3/4 su bardağı sıcak su ekleyin, baharatlarını da koyup kısık ateşte tıkırdamaya bırakın. Diğer tarafta beşamel sosu hazırlayın. Tereyağı eritin, unu eleyerek ekleyin. Unun kokusu çıkınca sütü eklemeye başlayın ama eklerken bir yandan da çırpmayı ihmal etmeyin. Kaynamaya başlayan süte tuz ve baharatlarını da ekleyip 10 dakika kadar tıkırdamaya bırakın. Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Bir fırın kabının dibine önce bir miktar beşamel sos sürün. Sonra kabak dilimlerini aynı lazanya yaprağı döşermiş gibi tek sıra döşeyin. Üzerine kıyma sos gezdirin, onun da üzerine beşamel sos ve tekrar kabak dilimleri. 4. sıra kabağı dizdikten sonra sadece beşamel sos gezdirin ve rendelenmiş kaşar peynirinden serpin. Önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
EN SON HABERLER
- 1 Nefis Kabak Mücver Tarifi Yapılışı: Evde lezzetli kabak mücveri nasıl yapılır ve malzemeleri neler?
- 2 Kolay ve Lezzetli Mücver Tarifi - Yapılışı: Evde klasik nefis kabak mücveri nasıl yapılır, tarifi nedir?
- 3 Nefis Kabak Yemeği Tarifi: Kıymalı kabak yemeği nasıl yapılır? İşte evde kolay ve lezzetli kabak yemeği tarifi
- 4 En Lezzetli Taze Fasulye Tarifi Yapılışı - Ev yapımı, nefis sade ve zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır?
- 5 Lezzetli ve sağlıklı bamya yemeği tarifi: Evde kolay ve nefis bamya yemeği nasıl yapılır?
- 6 Şifa kaynağı ve besin deposu karnabahar tarifi ve yapılışı: Evde sebzeli ve nefis karnabahar nasıl yapılır?
- 7 En Kolay ve Lezzetli İstiridye Mantarı Tarifi: Nefis İstiridye Mantarı Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Sağlıklı bir yemek menüsü için kereviz tarifi: Kereviz yemeği nasıl yapılır?
- 9 Barbunya tarifi burada! Nefis yemek tarifleri arasında yer alan barbunya tarifi...
- 10 Sebzeli mantar sote tarifi ve yapılışı: Sebzeli mantar sote nasıl yapılır?