MALZEMELER:
2 su bardağı (250 gr) taze Frenk üzümü
180 ml su
250 gram toz şeker
1 çay kaşığı taze limon suyu
YAPILIŞI:
1. Taze toplanmış Frenk üzümlerini bol suda yıkadıktan sonra reçel tenceresine alın.
2. Frenk üzümlerinin içerisine suyu ilave ederek kısık ateşte kaynamaya bırakın.
3. 10 dakika süre ile kaynayan Frenk üzümleri yumuşamış olacaktır.
4. Frenk üzümleri yumuşamışsa, üzerine şeker ve limon suyunu ilave edin.
5. Orta ateşte reçelinizi sık sık karıştırarak pişirin.
6. Frenk üzümü reçelinizin pişip pişmediğini anlamak için reçelinizden az miktar bir tabağa dökün ve 5 dakika buzluğa sokun. 5 dakika sonra reçele dokunduğunuzda şekli sabit kalıyorsa, reçeliniz pişmiş demektir. Eğer kıvamı yerinde değilse, bir müddet daha pişirin.
7. Reçeli ocaktan alınca, önceden sterilize edilmiş sıcak kavanozun içerisine kepçe ile dökün.
8. Kavanozun ağız kısmında yarım parmak hizasında boşluk kalmasına dikkat edin.
9. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
Hazırlamış olduğunuz Frenk üzümü reçelini birkaç ay buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.