MALZEMELER:
10 adet orta boy mango
600 gram toz şeker
2 adet limon
YAPILIŞI:
1. Seçmiş olduğunuz 10 adet olgun veya ham mangonun kabuklarını güzelce soyun.
2. Soymuş olduğunuz mangoları küp küp doğrayın ve reçel tenceresinin içerisine alın. Dilerseniz mangoları bütün olarak veya elma dilimi şeklinde keserek de reçelinizi hazırlayabilirsiniz.
3. Mangoların üzerine toz şekeri ilave ederek birkaç saat bekletin. Bu sayede mangolar sulanacaktır ve reçelinize su koymanıza gerek kalmayacaktır.
4. 2 adet limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu salan mangoların üzerine ilave edin. Limonların iç kısmını da ekleyin.
5. Reçel tenceresini ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak kaynamasını bekleyin.
6. Kaynamaya başlayan mango reçeli üzerinde oluşan köpükleri tahta kaşık ile sıyırın.
7. Reçelden gözünüzü asla ayırmayın. Yoksa taşabilir.
8. Yarım saat boyunca kaynayan mango reçelinin pişip pişmediğini test edin.
8. Mango reçeliniz kıvamına geldiyse ocaktan alın ve içerisinden 2 adet bütün limonu çıkarın.
9. Önceden kaynamış suda bekletilen steril kavanozun içerisine reçelinizi yavaşça dökün.
10. Reçel kavanozunun ağız kısmında yarım parmak boşluk kalmasına dikkat edin.
11. Reçel kavanozunun kapağını kapattıktan sonra ters çevirin ve soğuması için bir köşeye alın.
Hazırlamış olduğunuz mango reçelini 12 saat sonra serin ve kuru bir ortama alarak saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.