Haşhaşlı Marmelatlı Kurabiye malzemeler
1 paket margarin veya tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
2-3 çorba kaşığı haşhaş tohumu
4-5 çorba kaşığı marmelat veya reçel
8-10 kişilik
Haşhaşlı Marmelatlı Kurabiye yapılışı
Hamur yoğurcağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, pudra şekerini ekleyip çırpalım. Una haşhaş tohumu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller vererek hafifçe yassıltalım. Hamurların ortalarını parmağımızla derince çukurlaştırıp fırın kabına dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derece ısılı fırında kurabiyeleri, üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim. Kurabiyeleri fırından alıp oyuk kısımlarına 1 tatlı kaşığı marmelat dolduralım.