Yozgat'ın Sarıkaya İlçesi'ne bağlı Burunkışla köyünde, nohut ekimi için traktörünü süren çiftçi Kamil Bayar, bir anda beklenmedik bir keşif yaptı. Traktör, tarlanın bir kısmında büyük bir taşa takıldı. Taşı kaldırmak için çaba sarf eden Bayar, taşın altından şaşırtıcı bir şekilde bir sığınak buldu.
SARIKAYA'DA TARLA İÇİNDE DEV ÇUKUR
Çiftçi Kamil Bayar, yaptığı açıklamada, bu sığınağın oldukça derin ve sağlam yapıldığını belirterek, "Taşı kaldırdığımda altından tuhaf bir boşluk çıktı. İlk başta ne olduğunu anlamadım. Ama ilerledikçe büyük bir sığınak olduğunu fark ettim. Bu kadar derin ve sağlam bir yapı, bu bölgede kimler tarafından yapılmış olabilir, gerçekten çok şaşkınım" dedi.
Çiftçi Kamil Bayar, tarlasında çıkan çukurun, köyde yaşayanları olduğu kadar, çevre köylerde yaşayanları da oldukça şaşırttığını söyledi. Bayar, yıllardır tarım işlerinde çalışan çiftçilerin bu tür keşiflere rastlamadığını, bu olayın köyde büyük bir ilgi uyandırdığını ifade etti.