Zonguldak’ın Kilimli İlçesinde Teknoloji ve Yatırım Üssü kurulacak

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Kilimli’de Teknoloji ve Yatırım Üssü Kurulması çalışmalarının başladığını söyledi.
Zonguldak Valiliği koordinasyonun da Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen "Kilimli Teknoloji ve Yatırım Üssü "ön araştırma raporu çalışmaları kapsamında ilgili kurum ve kuruluşların katılımlarıyla düzenlenen odak grup toplantılarına Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ve Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya katıldı.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı hizmet binasında yapılan odak grup toplantıları üç oturum şeklinde gerçekleşti ve gün boyu sürdü. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir; "Sosyal Gelişmişlik Endeksi (SEGE) açısından değerlendirildiğinde İlimizin en çok desteğe ihtiyacı olan ilçelerinin başında Kilimli İlçemiz geliyor" diyerek şunları söyledi: "Bilindiği üzere 21 Ağustos 2021 tarihli resmî gazete de yayınlanan "Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar "da yapılan değişiklikle Kilimli İlçe bazlı teşvik sistemine alınarak 4.Teşvik bölgesine dahil olmuştu. Kilimli ilçemizde oluşturulan sanayi alanlarında kurulacak işletmeler 5.Bölge teşviğinden yararlanacak. Bizde burada bir teknoloji ve yatırım üssü kurarak Kilimli ilçemizi cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Odak grup toplantılarının tamamına katılarak katılımcı kurum ve kuruluşlarının yetkililerini bilgilendirdik. Kendileri ile istişarelerde bulunduk. Memnuniyetle gördük ki hemen hemen tüm kurum ve kuruluş yetkilileri projemize olumlu yaklaşmaktadır. Zaman ayırarak toplantılara katılan ve projemize destek veren tüm yetkililere teşekkür ediyorum"
ZONGULDAK İLÇELERİ
Tüm Zonguldak HaberleriZONGULDAK HAVA DURUMU
30 Mart 2025 Pazar16 º
16 º / 10 ºEN SON HABERLER
- 1 Bozkurt: Ramazan Bayramının halkımıza huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum
- 2 Avcı: ‘Ramazan bayramınız kutlu olsun’
- 3 Vali Hacıbektaşoğlu, ilk üç aylık çalışmaları kamuoyu ile paylaştı
- 4 Gıda işletmelerinde Ramazan Bayramı öncesi denetimler artırıldı
- 5 Başkan Gebeş’ten su müjdesi
- 6 Zonguldak Ereğli ve Devrek’te narkotik operasyonu
- 7 Hepiniz bal gibi biliyorsunuz yolsuzluk yapıldığını!
- 8 Zonguldak'ta kaçak silah operasyonu
- 9 Bozkurt: Alçak saldırıları en sert şekilde lanetliyorum
- 10 Avcı: Zonguldak-Devrek yolu heyelan koruma yapısı tamamlandı