Özellikle Ramazan Bayramı nedeniyle tüketim alışkanlıklarında oluşacak değişiklikler dikkate alınarak, tüketiminin artması muhtemel olan ürünlerin (pastacılık ürünleri ve tatlılar, un ve unlu mamuller, ekmek, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri vb.) üretimini ve satışını yapan işletmelerin resmi kontrollerine ağırlık verilmekte.
Yapılan resmi kontrollerde, gıda işletmeleri hijyenik yönden denetlenmekte olup, ürünlerin son tüketim tarihi ve etiket bilgileri, satış ve muhafaza koşulları titizlikle kontrol edilmektedir. 5996 sayılı Kanun kapsamında uygunsuzluk tespit edilmesi halinde, müdürlüğümüzce gerekli idari işlemler yapılmakta.
Ramazan Bayramı öncesi yapılan denetimlerin etkinliğini daha da artırmak amacıyla, vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları Alo Gıda 174 hattı üzerinden bildirmelerinin önemi büyüktür. Ramazan Bayramı öncesinde olduğu gibi sonrasında da gıda denetimler büyük bir hassasiyet ve özveriyle devam edecek.