Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Seyir testi

SORULAR

1. Son zamanların en matrak, en eğlenceli işi olan Beyaz & Candan Erçetin atışmasının nihai ve favori faslındaki kadınlar toplaşmasında kimden çay koyması isteniyor?
A) George Clooney
B) Brad Pitt
C) Kıvanç Tatlıtuğ
D) Kerem Bürsin

2. Bir dizi sahnesi düşünün: Eski polis, yeni suçlu, sözde taksici bir adam, onu mecburen evinde misafir eden güzel doktor kadının kütüphanesinden bir kitap çeker ve "En sevdiğin bölümü okusana" der. Kadın okumaya başlar, adam da onun kaldığı yerden ezbere devam eder! Okunan, ne olabilir?
A) Orhan Veli'den seçme şiirler
B) Tomris Uyar & Cemal Süreya çevirisiyle yeni basılan Küçük Prens
C) Attila İlhan'ın Ben Sana Mecburum'u
D) Oğuz Atay'dan Tutunamayanlar

3. Sema Ergenekon'la Eylem Canpolat'ın senaryosunu yazdığı yeni dizi, ikilinin halen yayınlanmakta olan iki dizisine nasıl bir ortak isimle bağlanıyor?
A) Aşk
B) Para
C) Kara
D) Kader

CEVAPLAR

1. Atışmanın tamamı çok tatlı ama son klip ayrıca enfes. Candan Erçetin'in bir çay gününde salona topladığı tribün kadınları Saba Tümer, Esra Erol, Gupse Özay, Derya Şensoy ve ayrı bir koltukta, olağanüstü Demet Akbağ. Git'e yazılan yeni sözlerde Erçetin'in "Brad bi çay koysana", Brad Pitt'in de "Darling demlink kalkmıyo!" demesi, şahane! Seyretmeyen kaldıysa... Kalmasın.
2. Son günlerin en dokunaklı yerli dizi sahnesiydi bu. Poyraz Karayel'de, bir kaybeden olan Poyraz'ın (İlker Kaleli), Ayşegül'ün (Burçin Terzioğlu) gözlerinin içine bakarak ezbere okuduğu kitap, Oğuz Atay'ın Tutunamayanlar'ıydı ve izlerken o an iliklerimizi hissettiğimiz doğrudur.
3. Sema Ergenekon ile Eylem Canpolat, atv dizileri Karadayı ile Kara Para Aşk'ın senaristleri. Yeni dizde yine 'Kara'dan gidip üçlemişler: Kara Ekmek. Hadi bakalım...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA