Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kısa kısa...

Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasından BDP'nin olumlu bir beklentisi yok. Çünkü terör mahkemeleri kuruluyor. Netice itibariyle, KCK davaları gene bu kapsamda tutulacak.
Öcalan Arap baharı başlamadan önce, Gül ve Erdoğan'a bir mektup göndermiş. O mektupta, Ortadoğu'da ayaklanmaların olacağı değerlendirmesini yapan Öcalan, "Kürt sorununu çözmeden Türkiye bölgesinde etkili olamaz" diyormuş.
Suriye'nin nüfusunun % 15'i Kürt ve hepsi Türkiye sınırında yaşıyor. Bu Kürtlerin büyük çoğunluğu, PKK'ya yakın partiyi (PYD) tutuyor.
KCK operasyonları 2009 Nisan'ında başladı. BDP, bunun temelinde, tek başına Cemaat'in olduğuna inanmıyor.
Telefon dinlemelerine "Heval" kelimesi takılmış. (Dost, arkadaş anlamında) Savcı, BDP'li Kürtler arasında olağan bir hitap şekli olan "Heval" sözünü sorguluyor. Hatta "Heval" ismini taşıyan birini de tutuklamış. Adı konuşmalarda sık sık geçiyor diye, onu örgütün önemli bir elemanı gibi değerlendirmiş.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA