Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Rüya limana demir atıyor

Yunanistan'da Başbakan Andonis Samaras'ın kabinesi güvenoyu aldı. Hükümet anında harekete geçti. İlk işi özelleştirme yapmak. Pek çok tesis satışa çıkıyor. Aralarında tatilcilerin rüyası Mikonos Adası var. Kruvaziyer gemilerinin yanaştığı liman satılacak. Türk işadamları limanla çok ilgileniyor. Koç Holding ile Doğuş Grubu'nun konuya yaklaşımını söylemeye gerek yok.
Yunanistan'a yatırım yapmak akıllı işi mi?
Bazı işadamlarımız, Yunan halkının aşırı milliyetçi tavrından rahatsız olduklarını söylüyor. Anında tepki gösterilmesinden ürküyorlar.
"Bugün ucuza kapatılan bir tesis, yarın öbür gün herkesin elinde patlayabilir. Hem de sıfır değere... Yunanistan bu, batmadı ki! Her zaman yaptığını yapıyor. Sonuna kadar AB'nin imkânlarından yararlanmaya devam ediyor, edecek de..." diyorlar. Haksız değiller.
Durumu anlamak için Türkiye ile Yunanistan'ın milli gelirini kıyaslamak yeterli. Türkiye'de kişi başına gelir 10 bin dolar. Yunanistan'da ise kişi başına gelir 17 bin euro.
Bakmayın komşunun ağladığına. Su akar yolunu bulur!..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA